Eczacıbaşı Yapı Malzemeleri 2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı
VitrA, Artema, Intema ve burgbad markalarıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı Yapı Gereçleri, “Sağlıklı bir geleceği birlikte inşa ediyoruz” mottosuyla 2022 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Buna göre kurumun 2022 yılında kullandığı elektriğin %93,4’ünün yenilenebilir kaynaklardan elde edildiği açıklanırken, toplam karbon emisyonunu 2021 yılına göre yüzde 38,5 oranında azalttığı belirtildi.
4 ülkede 12 üretim tesisi ve 105 uluslararası pazarda faaliyet gösteren kuruluş, bu yıl Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik stratejisini, performansını, hedeflerini ve bunlara ulaşma yolundaki ilerleyişini şeffaf bir şekilde aktaran iki kapsamlı rapor hazırladı.
‘Hırs Hikayemiz’ başlıklı raporda, sürdürülebilirlik girişimleri, yeterli uygulama örnekleri ve hedefleri ile kuruluşun sürdürülebilirlik stratejisi yer alıyor. Eylemlerimiz Hakkındaki Gerçekler başlıklı ikinci rapor, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri’nin sürdürülebilirlik performansını analiz etmek için veri odaklı bir yaklaşım sunarak sürdürülebilirlik uygulamalarına ilişkin ayrıntılı bilgiler sunuyor.
“YENİLENEBİLİR KAYNAKLARDAN ELEKTRİK ARZI YÜZDE 93’Ü AŞTI”
Eczacıbaşı Yapı Malzemeleri CEO’su Özgen Özkan, Kapsam 1 ve 2 kapsamında, temel yıl olan 2021’e göre toplam karbon emisyonlarını yüzde 38,5, ton ürün başına karbon emisyonlarını ise yüzde 36 oranında düşürdüklerini belirterek, mesajda şu ifadelere yer verdi: raporda yer alan:
“Enerji ağırlıklı yapı işleri branşında faaliyet gösteren uluslararası bir oyuncu olarak, dünyanın sonuna saygı gösterme ve çevresel ayak izimizi azaltma sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Bu doğrultuda yenilenebilir enerji yatırımlarımıza hız veriyor ve desteklemek için tüm imkanları değerlendiriyoruz. düşük karbonlu geçiş yol haritamız Çatısına ilk 4 MW’lık güneş enerjisi santralimizi başarıyla kurduk.Türkiye’deki operasyonlarımızda yeşil elektrik sağlayarak elektrik kaynaklı karbon emisyonlarımızı sıfırladık.Gelecekte güneş enerjimizi artırmayı planlıyoruz. 2025 yılına kadar santral kurulu gücünü 18 MW’a çıkaracağız.Bu yıllık elektrik ihtiyacımızın %10’u.30’unu kuracağımız yenilenebilir enerji santrallerinden karşılamamızı sağlayacak.Paralel olarak önümüzdeki yıllarda %50 yenilenebilir enerji üretimine ulaşmayı hedefliyoruz. saha dışı yenilenebilir enerji projelerine yatırımlarımıza hız vererek elektrik tüketimimizi, kalan elektrik kullanımımız için yeşil elektrik sertifikası vermeye devam edeceğiz. 2030 yılı sonuna kadar Türkiye’deki elektrik tüketimimizin tamamını kendi ürettiğimiz yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz.”
BANYOLARDA TÜKETİLEN SU VE ENERJİYİ AZALTACAK
Özgen Özkan, kullanıcıların ürünlerin çevresel etkilerinin farkında olduğunu ve firmaların bu konuda aldığı aksiyonları giderek daha fazla önemsediklerini ve bunun artık rekabet avantajına dönüştüğünü belirtti.
“Ağırlıklı olarak su ile çalışan bir çalışma yelpazemiz var. Kaynakları verimli kullanarak çevreye etkisi en az olacak işler tasarlamaya ve geliştirmeye, işlerimizin ömrünü uzatmaya ve doğa dostu cihazların payını artırmaya odaklanıyoruz. hanelerde, özellikle ortak kullanım alanlarında tüketilen su ve elektrik miktarına odaklanıyoruz, “Sürdürülebilirliği ön planda tutarken, tüm insanların hijyen ve esenlik ihtiyaçlarını karşılayan çalışmalar geliştirmek için inovasyon ve dijitalleşme konusundaki uzmanlığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz. gündemimiz.”
ATIKLARIN YÜZDE 87’Sİ GERİ DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri CEO’su Özkan, üretimden kaynaklanan atıklarda yaklaşık yüzde 87 oranında geri dönüşüm oranı yakaladıklarını belirterek, 80’e yakın enerji verimliliği projesi ile 8.700 MWh’nin yıllık enerji kullanımının yüzde 2’sine ve 1 yıllık elektriğe eşdeğer olduğunu söyledi. yaklaşık 2.290 hanenin tüketimi. enerji tasarrufuna dikkat çekti. “Ton iş başına elektrik tüketimini 2020’ye göre yüzde 4 azalttık, 2025’e kadar bu oranı yüzde 14’e çıkarmayı hedefliyoruz” diyen CEO, Türkiye’de yeni işe alımlarda kadınların payını yüzde 50’ye çıkardı. , çalışanlarda ve yönetimde yüzde 38. Bunu yüzde 40’a çıkarmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.
Özgen Özkan, “Sürdürülebilir kaynaklar, toplum ve iş dünyası arasındaki hassas dengeyi korumanın öneminin bilincindeyiz. 2022 yılında Eczacıbaşı Topluluğu ile birlikte çevresel, sosyal ve kurumsal alanlarda bir dönüşüm yolculuğuna çıktık. yönetişim ve sürdürülebilirlik odaklı inisiyatifler geliştirmek için tüm departmanlarda çalışma kümeleri oluşturarak sürdürülebilirliği tam olarak benimsiyoruz. Kurum kültürünü pekiştirdik. Bu süreçte organizasyonun sürdürülebilirlik hedeflerini ve yol haritasını revize ederek güncelledik.”